De Huiskamer Van …

„Als snot jochie die op de Boomberglaan in Hilversum ter schole toog, was ik als zeer geïnteresseerd in kunst. Van mijn oom, die les gaf aan de Rietveld Academie, hadden wij thuis zijn „Korenschoven“ hangen. Nu moet ik zeggen dat het werk wat hier in „De Huiskamer Van“ hangt, er erbarmelijk uit ziet. Maar het illustreert ook de omstandigheden waarin deze huiskamer zich bevond. De eerste jaren in Hilversum werd het werk beheerd door mijn ouders. Daar bleef het verzorgd, hoewel het s’winters bitterkoud was en s‘zomers de zon op het werk ook niet te vermijden was. Daar etste Ap Sok zijn net geboren neefje, ik dus. In mijn Amsterdamse periode, die toch gauw 40 jaar behelst, woonde ik op een schip, waar vocht, roest en dampen het werk zuur maakte.“

Zo begint de levensreis van Erik Sok, te lezen én te beluisteren in Het Kleinste Museum in Werkplaats12 te Harlingen.

In „De Huiskamer Van“ tref je een overzicht van werk dat na een lange reis per ongeluk en expres in Werkplaats12 is terecht gekomen. Tekeningen en grafiek van onder andere Arie Kater, Aat Velthoen, Herman Brood, Peter Vos en Peter van Straaten. Maar ook teksten en foto’s uit de periode dat Erik als vormgever werkte voor het filmblad Première, het Filmfestival, Vrij Nederland en de Boekenweek.

Stap in de huiskamer van de jaren 70, waar beslagen ramen, sigarenrook en kolendamp gewoon waren, en laat je verrassen…

Officiële opening: zaterdag 14 oktober om 16:00 uur.
Plaats: Werkplaats12, Nieuwe Trekweg 12 te Harlingen.
Openingstijden: zie www.stichtingcreator.com


(Tekening van Peter Vos – “Dodo” uit 1971)