Natuur op zijn Kant

Erik Sok, conceptkunstenaar, creëert de Natuur op zijn Kant en schept hiermee niet alleen ruimte, maar ook een totaal andere wereld. U wordt meegenomen op een reis die lijkt te gaan over nooit begane paden, waar u mutanten als het Hypocrietje en de Worstelwortel kan aanschouwen, waar u een concert aan geluiden en geuren ervaart die in geen oerwoud te vinden zijn. The sky is the limit, een jungle expeditie pur-sang.

“In de Natuur op zijn Kant laat ik een nieuwe wereld ontstaan, een wereld die hoe gek het ook klinkt, allang aan de gang is … Is het dan een protest, een voorbode, of een inspiratiebron? Het ligt in het midden. Met dit kunstproject wil ik dat er opnieuw naar de natuur wordt gekeken, met totaal andere ogen…”

Er hangen 2008 bladschilderijtjes, acryl op canvas, gelijk aan de datum van realisatie. Nu op een vaste plek te zien, in Werkplaats12 te Harlingen. Daar ligt ook de Op zijn Kant Krant welke gratis meegenomen mag worden. Beesten die o.a. te zien zijn in de Natuur op zijn Kant: Bladmuis, Blikmepper, Borstebolkip, Euthaantje, Grootvoet bevruchter, Hangkoe, Hypocriet, Helixworm, Leemlint, Muggenzifter, NeonKauw, Pepperspraykever, Spy-Fly, Stervlo, WatervalKrabber, WebWever, Wervelvlieg, pop van Ozonvlinder, Planten: Borstenbol, DauwDeugd, Vitaelixer, Eikenbrood, Sparreine, Worstelwortel, Kokerkruid, Knuffeltruffel, Bolletjesvlees, en meer.

Meer weten over de Natuur op zijn Kant? Kijk hier.

Natuur op zijn Kant