Werkplaats12

Kunst in de Koningsbuurt

Sinds de lente van 2020 vertoeven beeldend kunstenaars Erik Sok en Ellen van Putten in de Koningsbuurt, waar zij de knalgele woon-werk-loods om hebben gebouwd tot een artistieke oase. Er is plek voor fragiele tekeningen tot twee verdiepingshoge installaties. Zo nu en dan krijgen ook collega kunstenaars de ruimte om werk te exposeren.

Erik Sok maakt vooral conceptuele kunst in de vorm van grote en minder grote installaties. Zijn drie vrijheidsbeelden, zonder toorts maar met lichtgevende hoornen des overvloeds, houden de wacht langs het spoor van Harlingen naar Leeuwarden. Zodra de duisternis invalt schijnen zij hun licht over de weilanden. Andere inspirerende kunstwerken die nu te zien zijn, zijn o.a. de Hoerenkasten (prachtige lichtgevende kijkkastjes met de Amsterdamse Wallen als inspiratiebron), De Natuur Op Zijn Kant, Wrakkentochten en meer.

Ellen van Putten uit Beverwijk heeft als artist in residence haar intrek genomen in de studio van Werkplaats12. Ze maakt houtskool-tekeningen in zeer groot, maar ook klein formaat en fragiele bic-pen tekeningen. Een terugkerend thema in haar tekenwerk is de natuur: van de dood en het verval tot strohalm en reuzen berenklauw. Daarbij is de invloed van weer en tijd op het werk van groot belang en tevens een spannende uitdaging.
Ellen is beroepskunstenaar in de klas (BIKker) en is aangesloten bij Akte2 in Sneek en Seewyn in Franeker. Ze geeft tekencursussen en workshops bij Werkplaats12 en op locatie.

Samen beheren zij het reizend atelier, Art To Take, waar linosnedes te zien zijn en waar bezoekers een eigen stempel kunnen maken. Deze wagen staat vooral op evenementen, maar zal ook regelmatig bij Werkplaats12 te vinden zijn.

Werkplaats12 bevindt zich aan de Nieuwe Trekweg 12, 8861 KD in Harlingen en is dagelijks te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur. Wilt u er zeker van zijn dat we er zijn? Spreek dan een berichtje in op 06 40108861 of stuur een mail. U krijgt zo snel mogelijk bericht terug.
Iedere maandagmiddag tekenlessen van 15:00 tot 17:00 uur.

Gratis entree.