LandArt

Erik Sok en Ellen van Putten doen regelmatig mee met LandArt manifestaties door heel Nederland en België. Daarbij maken zij zowel LandArt als objecten in het landschap. Hieronder een aantal van deze objecten:

Famacons
Art Track
Labylon
Termieten Torens

Godtainer
Alfabed

Maxido
Mathematische Mol

KUNST
Gesmolten Iglo
Perfect Wankel Evenwicht

Famacons

Famacons - Erik en Ellen

Deze schermcocons, ook wel Luchtschepen genaamd, zijn bolachtige orakels die zich voeden met de gedachten van voorbijgangers en de essentie van de bos-zoom. Na grondig onderzoek van de Famacons is gebleken dat deze na volgroeiing een volledig gesloten aura bezitten en bij de bezoekers een filosoferende behoefte losmaken. Het gebruik van de aanwezige klingel, die bijna uitnodigend bij iedere Paracon aanwezig is, vertelt dan ook veel over de bezoeker zelf. Hoe belangrijk deze biotopen voor de toekomst van dit landschap en haar bezoekers is laat zich raden …

De vrouwelijke tak van de Famacons zijn de Maracons, deze vertoeven hoog in de bomen, wiegen daar aan coconwebben en zitten tot in hun staart vol energie. Deze Maracons zijn gecreëerd door Ellen van Putten. De mannelijke tak van de Famacons zijn de Paracons. Zij staan in het veld en met hun transfusieblaas pompen zij nieuw bloed in de omgeving. De Paracons zijn gecreëerd door Erik Sok.

Is hier sprake van een artefact, een kunstmatige levensvorm? Of is het een entiteit, een al dan niet natuurlijke verschijningsvorm, met of zonder bewustzijn? Wetenschappelijk zal men geneigd zijn het eerste te beweren. Maar aangezien zij gebruik maken van de gedachten van de bezoekers en daarmee bewust of onbewust, het filosoferen ontplooien, is een entiteit meer reëel. Deze opstelling is te zien geweest op Kuna Festival, Lheebroek 2010.

terug

Art Track

Art Track van Erik Sok is een spoor van indrukken, die met een beetje moeite te volgen is en zijn waarde niet alleen op en in de aarde achterlaat … maar hoopt ook een detecteerbaar genoegen voor ziel en inspiratie te bewerkstelligen.

terug

Labylon

Labylon van Erik Sok, het gekantelde labyrint op het Kunstveld in Uffelte. Het LandArt object is een mix tussen Labyrint en Babylon en is gegraven om het gevoel relatie tussen aarde en geest te bevorderen, loop het en hoop het.
Bij Molen de Korenaar in Sexbierum is het Labylon een onderdeel van de beeldentuin. De eigenaar heeft er een “iglo” in gezet en er bloeien prachtige planten.

terug

Termieten Torens

terug

Godtainer

Godtainer van Erik Sok

Alfabed

terug

Maxido

terug

Mathematische Mol

De mol met gevoel voor meten en weten. Sculptulatie (beeldwerkinrichting).
Met deze ‘axiomatische definitie’… oftewel- na het vaststellen en bestudering van deze patronen en structuren was een wiskundige uitspraak onontkoombaar,
namelijk: de Mathematische Mol. Het formuleert de verbanden tussen hoop en dier, en de onderlinge meetkundige afstanden die 
een nauwkeurige flexuur, afstanden en maten behelst. Project Erik Sok, filmbewerking en geluid ferrie=differentieel.

terug

KUNST

De KUNST-letter objecten van Erik Sok komen en gaan in vele gedaantes. Vaak te zien geweest op het Taribush Kuna Festival in Drenthe. Nu hebben de gigantische letters een vaste plek bij de ingang van Werkplaats12.

terug

Gesmolten Iglo

terug

Perfect Wankel Evenwicht

Het Perfect Wankel Evenwicht van Erik Sok is op verschillende manieren gemaakt en uitgerekend. Met hout uit de bouwmarkt is het wat makkelijker rekenen dan takken uit de natuur. Beiden zijn uitgevoerd:

terug