Boekkunst

DrolDrie

In deze minimalistische strip, geeft Erik Sok een maatschappijkritische kijk op het doemdenken van zijn troeteldier, DrolDrie. DrolDrie is een nieuwe stripheld, die uit angst en luiheid niets liever doet 
dan veilig tv kijken.

“Ik ben … een heel gewone hond. Ik kijk graag naar de TV naar mijn favoriete programma over de natuur. Dat vind ik mooi en o zo fijn. Soms kijk ik wel naar buiten. Maar ik vind het daar niet pluis. Ik heb mijn helmpje alvast opgezet en zit op mijn mooie stoel.”

Een serie van vijf boekjes over Droldrie, de driehoekige hond. En een serie filmpjes hoort daar ook bij.

Amsterdam

Vier foto-boekjes over Amsterdam gemaakt door Erik Sok. Deze zijn gratis of tegen een mini-donatie te verkrijgen bij Werkplaats12.

Fotoboekjes over Amsterdam door Erik Sok

Het Groot Niet Van Algemeen Nut Boek

Eind 2011 besloot Ellen van Putten iedere dag een tekening te maken, met BIC-pen, houtskool of stift. In 2012 in haar kantooragenda en in 2013 op de voorpagina van de Volkskrant. De waan van de dag! Beide jaargangen zitten in een koffer. 2013 is geëxposeerd in het gemeentehuis van Heemskerk en in de Grote Kerk van Beverwijk. In Heemskerk samen met het Pompeblêd van Erik Sok. Boekkunst in een houten koffer.

Tentboekjes

Voor een expositie over kunstboeken | boekkunst maakten Erik en Ellen tentboekjes in een format die opgestuurd werd door de organisatie. Het boekje van Erik heet Het Iets van Niets en het boekje van Ellen heeft een combinatie van collage en tekeningen.