IJsbaan op Stelten

IJSBAAN ALS SYMBOOL VOOR KLIMAATCRISIS

– IJs is belangrijk voor de Friezen. Zodra het vriest, komen de schaatsen uit het vet en gaat jong en oud het ijs op. De talloze Friese ijsbanen zijn dan ook een symbool van verbinding. Maar tegenwoordig óók een symbool van crisis: de aarde warmt op, het klimaat verandert en de gezellige dorpse ijsbanen worden de laatste winters vaker bevolkt door schapen en spelende kinderen, dan door enthousiaste schaatsers. Wat kunnen we daaraan doen? Wat willen we doorgeven aan de volgende generaties? Of, in mooi Fries: Hoe kinne wy in goede foarâlder wêze? Deze vragen staan centraal bij alle projecten van IIS.

Er zijn exposities, voorstellingen en culturele manifestaties. Bezoekers worden getrakteerd op bijzondere ontmoetingen en waardevolle gesprekken. Friesland bruist, van Bûtenpost oant Aldegea en fan Warkum oant Eastermar.

Erik Sok is initiator en toerrider van één van de IIS-projecten van Arcadia. Het project is in een dusdanig stadium dat we er nu graag wat ruchtbaarheid aan willen geven: IJsbaan op Stelten!

Houd ons in de gaten, er gaan mooie dingen gebeuren.

Een aantal projecten is al bezig of in de maak: https://arcadia.frl/projecten/iis/projecten-iis/

Dit project is onderdeel van IIS het Mienskipsproject van Arcadia. IIS is een productie van Arcadia en Keunstwurk en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Prins Bernhard Cultuur Fonds en Univé.