Molen De Korenaar draait door

Tijdens de Open Monumentendag, Waadhoeke op zaterdag 10 september a.s. zal het monument bij uitstek zijn deuren openen voor iedereen die geïnteresseerd is in het ‘reilen en zeilen’ van Molen De Korenaar te Sexbierum.
In de jaren ’60 raakte de molen in verwaarloosde toestand. Eigenaar Sibe Claes Palma heeft de molen volledig gerestaureerd en deze is nu 100% energie onafhankelijk en in gebruik als trouw-locatie. De maal-inrichting werkt ook weer en met calamiteiten kan de molen de bevolking eventueel van gemalen producten voorzien.

In de beeldentuin van de molen zullen workshops molensteen-stempels gegeven worden door kunstenaars Erik Sok en Ellen van Putten van Werkplaats12 te Harlingen. Dit doen zij vanuit hun landelijk bekende reizende stempelmakerij Art To Take, zowel op zaterdag als zondag.
De beeldentuin bevat tevens een te bewandelen labyrint, ontworpen door Sok als „Het Labylon“, welke leidt naar een bijzondere koepel waar men in alle rust zijn levenspad kan overdenken. Het pad van de levensweg is in de lente aangelegd en ondanks de zomerse droogte tot volle bloei gekomen.

Kom kijken naar de prachtig gerestaureerde molen, de beeldentuin met werk van diverse kunstenaars en laat je verleiden een leuke stempel te maken onder professionele begeleiding.

Zaterdag 10 september van 10:30 – 17:00 uur (open monumentendag)
Zondag 11 september van 12:00 – 17:00 uur
Locatie: Hearewei 30, Sexbierum
Entreeprijs: € 5,– met voor de eerste 50 bezoekers 50% Open-Monumentendag-Waadhoeke korting.