Portrettengalerij

Een groep kunstenaars en enthousiaste deelnemers heeft tijdens de lockdown eind 2021 – begin 2022 een mooie manier gevonden om de pandemische maanden door te komen. Alles dicht, geen musea te bezoeken, geen cursussen te geven of te volgen, geen exposities die gemaakt of bezocht konden worden, kortom, ook voor de cultuursector een lastige tijd.
Hoe fijn is het dan om je vaardigheden op te krikken met snelle portretschetsen. Iedereen die dat wilde kon wat portretfoto’s plaatsen op de speciaal daarvoor ingerichte Facebookgroep „Tien Minuten Portretten“ en daarna tekenen maar. Tien minuten was de enige beperking. Verder kon je jezelf nog andere uitdagingen opleggen: blind tekenen, met je andere hand tekenen of materiaal kiezen waar je normaal gesproken niet mee werkt.
Er werd volop getekend en dat was fijn! Nu iedereen weer meer werk omhanden krijgt is de animo voor het tekenen via het beeldscherm weer wat gedaald, maar er kan nog meegedaan worden en de groep groeit nog steeds.
De lockdown is over waardoor de tijd is gekomen om al deze portretjes tentoon te stellen in Het Kleinste Museum, Werkplaats12 te Harlingen.
Kleine, gekke, mooie, bizarre, sublieme, gehavende, minimale, maximale, maar vooral spontane portretjes van iedereen die mee heeft gedaan.
Kom kijken en verbaas je wat er uit die 10 minuutjes ontstaan is!

Opening: zaterdag 26 en zondag 27 februari van 15:00 – 18:00 uur met hapje en drankje
Duur: iedere maandag open en op afspraak tot en met zondag 22 mei
Tijd: 11:00 – 17:00 uur
Locatie: Werkplaats12, Nieuwe Trekweg 12, Harlingen