Kunst kan weer!

Net als zoveel inspirerende lokaties in en rond Harlingen is ook Werkplaats12 weer open voor publiek. Om dit heuglijke feit te vieren, zetten beeldend kunstenaars Erik Sok en Ellen van Putten de deuren wagenwijd open voor geïnteresseerden op zaterdag 5, zondag 6 en maandag 7 juni, van 11:000 tot 17:00 uur.
En niet alleen dat, ook hun opvallende kunstwagen, de reizende stempelmakerij Art To Take, zal voor het eerst op het erf van hun knalgele woon-werk-loods te zien zijn.

Sinds de lente van 2020 vertoeven beeldend kunstenaars Erik Sok en Ellen van Putten in de Koningsbuurt, waar zij de werkplaats hebben omgebouwd tot een artistieke oase. Er is plek voor fragiele tekeningen tot verdiepingshoge installaties.

Erik Sok maakt vooral kunst in de vorm van grote en minder grote installaties, waarbij humor de boventoon voert, zoals de Amsterdamse kijkkastjes, De Natuur Op Zijn Kant, Wrakkentochten en meer. Zijn drie vrijheidsbeelden, zonder toorts maar met lichtgevende hoornen des overvloeds, houden de wacht aan het spoor van Harlingen naar Leeuwarden.

Ellen van Putten uit Beverwijk heeft als Artist in Residence haar intrek genomen in de studio van Werkplaats12 en maakt bic-pen en houtskool tekeningen geïnspireerd op de natuur.
Tijdens de lockdown heeft Ellen meer dan 100 vogelportretten getekend.
Ellen is beroepskunstenaar in de klas en geeft tekencursussen en workshops bij Werkplaats12 en op locatie.

Werkplaats12 heeft iedere maandag open atelier van 11:00 tot 17:00 uur. Voor andere dagen graag even een afspraak maken.

Gratis entree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *